Bestel dit product

Kleur: Wit

Druivensoort:  50% Chardonnay, 50% Viognier

Ligging wijngaard: De naam van dit domaine kent zijn oorsprong in de 17e eeuw, toen de graaf van Rougemont er de naam Régis Mont (Mont du Roi, berg van de koning) aan gaf. Sinds vier generaties is dit domaine familiebezit en de huidige eigenaar, Bernard Paillet, heeft zich met enthousiasme bekwaamd in de wijnbouw en de oenologie. De kiezel-en kalkgronden van dit domaine zijn gelegen tussen de Poilhès en Nissan-lez-Ensérune, vlak bij de Via Domitia, waar zich een mediterraan klimaat doet gelden. Er wordt op natuurlijke manier gewerkt, zonder gebruik van chemische bestrijdingsmiddelen en kunstmest.


Vinificatie: De druiven worden ’s nachts geplukt om oxidatie te voorkomen,  vervolgens laat men ze gedurende twee weken ongekneusd gisten bij een gecontroleerde temperatuur van 17° C. De wijn rijpt daarna zo’n drie maanden op roestvrijstalen vaten. Een Australische oenoloog controleert en bewaakt het proces.

Proefnotities: De viognierdruif doet de wijn nog meer het glas uitstuiven met rijpe tonen van abrikoos, perzik, gekonfijte ananas, maar ook met fijne florale tonen. Na de zachte, filmende aandronk ontvouwt zich een wijn met een heel prettige zoetzuurbalans. Werd door De Telegraaf als “absolute winnaar” bestempeld, mede door de goede prijs-kwaliteitverhouding.

Wijn en spijs Aperitief  bij uitstek, maar zeker ook een wijn die zich makkelijk laat combineren met velerlei gerechten. Te denken valt aan schaal- en schelpdieren, salades, asperges, gegrilde vis, kruidige gerechten en harde kazen.

Serveertemperatuur  11° C

Bestel dit product