Bodegas y Vinas II Victorias

De bodega is in 1997 gesticht door twee vrouwelijke oenologen:
Victoria Pariente en Victoria Benavides. Ze maken wijn in twee Spaanse DO’s die relatief dicht bij elkaar liggen: Rueda en Toro. Beide eigenaren geloven in de filosofie van het natuurlijke wijnmaken. Dit houdt in dat men – met vele andere wijnmakers – gelooft dat de wijn “in de wijngaard wordt gemaakt”- alleen topkwaliteit druiven geeft een topkwaliteit wijn. Bij het wijnmaken moet men zo min mogelijk interveniëren in de natuurlijke gang van zaken; uiteraard wel gebruik makend van de laatste stand van de techniek.


Rueda José Pariente 2009

Druivensoort : 100 % Verdejo van oude stokken

Wijngaard : 12 Ha gelegen vlakbij het dorp Rueda beplant met 2000 stokken per Ha in Double Guyot. Reeds 22 jaar in het bezit van de familie Pariente.

Vinificatie : Kneuzing in pneumatische pers en inweking gedurende 48 uur. Vervolgens gisting in temperatuur gecontroleerde tanks. Na de gisting ligt de wijn nog 20 dagen op eigen gist. Vervolgens wordt de wijn geklaard en in februari gebotteld.

De wijn is meerdere malen uitgeroepen tot de top 5 van Spaanse witte wijnen door Spaanse magazines.
Wein Gourmet / Feinschmecker heeft de wijn uitgeroepen tot 'beste nieuwkomer' in de wijnwereld, een zeer prestigieuze prijs.


Proefnotitie: Zeer expressief wit fruit aangevuld met florale noten van wilde bloemen, veel sap met frisse zuren en een lichte kruiderij in de lange, geconcentreerde afdronk.

Culinair: voortreffelijk aperitief, combineert goed met vis, zeker wanneer de saus een hint van citrusfruit heeft, schaal- en schelpdieren, wit vlees en gevogelte in subtiele sauzen.