Moët & Chandon champagne Grand Vintage Rosé 2003

Moët & Chandon Grand Vintage 2003 Rosé

De 37ste keer sinds 1920 dat Moët & Chandon een Rosé met oogstjaar uitbrengt. Vintage Champagne dateerd uit 1842, maar rosé champagne van oogstjaar, is een fenomeen van de 20e eeuw. Nu is de 21e eeuw gestart met een sublieme Moët & Chandon Grand Vintage 2003 Rosé.
Proef deze Grand Vintage 2003 Rosé en het bewijs ligt er: het is een mirakel van speelse luchtigheid en zachte generositeit. Hij is fris en fruitig en tegelijk complex en rijp.

De assemblage van deze Moët & Chandon Grand Vintage 2003 Rosé bestaat uit 41 procent pinot noir, 39 procent chardonnay en 20 procent pinot meunier. Nu, na vijf jaar(!) rijping op het fijne bezinksel, dat is gevormd na de tweede gisting op fles, is het koolzuur volkomen in de wijn geïntegreerd.
Liefhebbers van topchampagne en in het bijzonder rosé champagne zullen geraakt zijn door de superbe kwaliteit. Het ís in alles een Grand Vintage.

Proefnotitie:
Kleur: Fonkelend rood koper, vol beweging van omhoog kringelende minuscule pareltjes van koolzuur. Schitterend.

Geur: De zomer in de neus: breed gevarieerde nuances van klein rood fruit, als aardbeitjes, frambozen, rode bessen, en ook donker fruit, als bramen en bosbessen. Op de achtergrond is er een verleidelijke complexiteit van bloemen en kruiden.

Smaak: Pittige kracht en zachte frisheid gaan samen. Verrukkelijk breed van smaak met gekonfijt fruit van abrikoos, dadel en pruim met in de lange, krachtige finale ook wat vanille en laurier.

Conclusie: Een verrukkelijk verleidelijke en stimulerende Grand Vintage 2003 Rosé. Verrassend als aperitief en door zijn allure perfect aan tafel.

De Grand Vintage 2003 Rosé is een geslaagde combinatie van de geraffineerde, fijne, zachte en fruitige huisstijl van Moët & Chandon en de krachtige, complexe kwaliteiten van het mooie oogstjaar 2003. Daardoor is deze Vintage 2003 meer dan een rosé champagne. Het is een klassieke, grote wijn, die verrast als aperitief én als compagnon van met fijne sauzen bereide gerechten. Bijvoorbeeld van met tijm bestoken lamsvlees.

Bestel dit product