Moët & Chandon champagne Grand Vintage Blanc 2003

Moët & Chandon Grand Vintage 2003


In jaren is er niet zo’n voortreffelijke Vintage geweest. En dan valt deze verrukkelijke kwaliteit ook nog samen met het mooie, aansprekende jaar 2003. Louter feest. Het team van champagnemakers bij Moët & Chandon, heeft besloten de Vintages van Moët & Chandon meer concentratie, meer persoonlijkheid en meer inhoud mee te geven.

Door nog beter fruit te gebruiken en door nog strenger te selecteren. Deze beleidskeuze is bij recente Vintages al merkbaar, maar is nu bij de Grand Vintage 2003 heel nadrukkelijk te proeven. Moët & Chandon heeft sinds 1842 maar liefst 77 Vintages geproduceerd.

De Grand Vintage 2003 is in deze indrukwekkende reeks het absolute hoogtepunt. De oogst 2003 is onder mooie weersomstandigheden binnengehaald.
Vooral chardonnay en pinot meunier zijn, zo bleek al snel, uitermate geslaagd. De assemblage van de Moët & Chandon Grand Vintage 2003 bestaat uit 50 procent chardonnay en 16 procent pinot meunier – de andere 34 procent is pinot noir.

Nu, na zes jaar(!) rijping op het fijne bezinksel, dat is gevormd na de tweede gisting op fles, is het koolzuur volkomen in de wijn geïntegreerd. Liefhebbers van topchampagne en in het bijzonder rosé champagne zullen geraakt zijn door de superbe kwaliteit.
Het ís in alles een Grand Vintage.

Proefnotitie:
Kleur: Goudgeel – opvallend veel kleur – met een levendig spel van ontelbaar vlugge en kleine koolzuurbelletjes.
Geur: Krachtige en complexe neus van eerst geroosterde amandel en hazelnoot, dan fris fruit als grapefruit en mandarijn
en tenslotte vooral accenten van rabarber, pepermunt en ongebrande koffie. Heel bijzonder en stimulerend.
Smaak: Krachtig, fris en fascinerend. Met ook weer diezelfde, verrassende aroma’s. Heerlijk luchtig, speels en krokant.
De afdronk is opwekkend, droog en heerlijk lang.
Conclusie: Een nog jonge Grand Vintage 2003 met een feestelijke toekomst. Een opmerkelijke champagne als aperitief en een schitterende wijn met gastronomische kwaliteiten. Geheel in de stijl van Moët & Chandon. De Moët & Chandon Grand Vintage 2003 is meer dan een champagne.

Het is een klassieke, grote wijn die verrast als aperitief
én als begeleider van met fijne sauzen bereide gerechten. Bijvoorbeeld van coquilles, tong, tarbot en wit vlees, alsmede van de spannendste sushi hapjes.

Bestel dit product