Champagne Drappier trio Brut, Rosé en Grande Sendrée 75cl

De kelders van het bedrijf in Urville dateren uit de 12 e eeuw en behoorden tot de bijgebouwen van de abdij van Clairvaux. In 1991 hebben vader en zoon Drappier de kelders in Reims aangekocht, die dateren uit de tijd van Napoleon . In deze kelders ouderen de Millélime-champagnes . Het Champagnehuis Drappier is in 1808 door één van de voorouders opgericht en heeft in Frankrijk een vaste clientèle van vele prominenten.

Brut:

Producent: Drappier

Land: Frankrijk

Streek:Urville

Druivensoort: 55% Pinot Noir, 40% Chardonnay, 5% Pinot Meunier

Bodem: Kalksteen

Proefnotitie: Zuivere elegante champagne met een delicaat fijn mousse, aroma’s van een veldboeket en wit fruit zoals peer, witte perzikken. De afdronk is evenwichtig en lang.

Rosé:

Ligging: Zuidhellingen bij het stadje Urville

Oppervlakte: 40 ha

Bodem: kalksteen

Druivensoorten: pinot noir,pinot meunier (rode druiven) Chardonnay (witte druif)

Proefnotitie: Zuivere elegante champagne met een delicaat fijn mousse, licht fruit van aardbeien en frambozen

Cuvée Grande Sendrée

 

Druivensoort: 55% Chardonnay, zorgt voor de verfijning en elegantie 45% Pinot Noir, kracht en rondeur

Bodem: Kalkrijke bodem

Vinificatie: deze cuvée wordt alleen in grote jaren gemaakt. Een deel vinifieert op barriques. Minimale rijping sur lattes gedurende 6 jaar in de diepe krijtkelders van Drappier in Reims.

 

Proefnotitie: Goudgele kleur, in de neus tonen van rijp tropisch fruit; abrikoos, perzik en kruidkoek. In de smaak ontwikkelde aroma's van brioche omgeven door de florale frisheid afkomstig van de chardonnaydruif. Tevens tonen van sinaasappel en zouthout. Een complexe wijn; zeer harmonieus.

Culinair: gedurende de gehele maaltijd; van gevogelte met paddestoelen, eendelever t/m de patisserie of als afsluiter van de avond na de koffie.

Bestel dit product