Bestel dit product

Kleur:  rood

Druivensoort :  50% Merlot, 50% Cabernet Sauvignon

Ligging wijngaard:   De naam van dit domaine kent zijn oorsprong in de 17e eeuw, toen de graaf van Rougemont er de naam Régis Mont (Mont du Roi, berg van de koning) aan gaf. Sinds vier generaties is dit domaine familiebezit en de huidige eigenaar, Bernard Paillet, heeft zich met enthousiasme bekwaamd in de wijnbouw en de oenologie. De kiezel-en kalkgronden van dit domaine zijn gelegen tussen de Poilhès en Nissan-lez-Ensérune, vlak bij de Via Domitia, waar zich een mediterraan klimaat doet gelden. Er wordt op natuurlijke manier gewerkt, zonder gebruik van chemische bestrijdingsmiddelen en kunstmest.

Vinificatie: De druiven worden ’s nachts geplukt om oxidatie te voorkomen, die vervolgens gedurende twee weken ongekneusd gisten bij een gecontroleerde temperatuur van 17° C. De wijn rijpt gedurende drie maanden op roestvrijstalen vaten. Een Australische oenoloog controleert en bewaakt het proces.

Proefnotities: Geur en smaak vullen elkaar  bij deze wijn mooi aan. Rode kersen en een heel klein beetje witte peper geven een speciaal tintje aan de smaak. Een toegankelijk glas voor ieder moment.

Wijn en spijs: Allerhande vleesgerechten met milde kruidigheid, harde kazen en worstsoorten.

Serveertemperatuur: 16° C

Bestel dit product