Drappier cuvée Grande Sendrée

De cuvée Grande Sendrée van Drappier dankt zijn naam aan een perceel land wat bedekt werd met as na een brand die het stadje Urville verwoestte in 1838. Door een spelllingsfout in de gemeente archieven, onderscheidt deze cuvée zich vandaag de dag met de letter "s". De fles is een handgemaakte reproductie van het type fles dat in de 18e eeuw in de kelders van Urville werd gebruikt.

 

Producent: Familie Drappier

 

Land: Frankrijk

 

Streek:Urville

 

Druivensoort: 55% Chardonnay, zorgt voor de verfijning en elegantie 45% Pinot Noir, kracht en rondeur

 

Bodem: Kalkrijke bodem

 

Vinificatie: deze cuvée wordt alleen in grote jaren gemaakt. Een deel vinifieert op barriques. Minimale rijping sur lattes gedurende 6 jaar in de diepe krijtkelders van Drappier in Reims.

 

Proefnotitie: Goudgele kleur, in de neus tonen van rijp tropisch fruit; abrikoos, perzik en kruidkoek. In de smaak ontwikkelde aroma's van brioche omgeven door de florale frisheid afkomstig van de chardonnaydruif. Tevens tonen van sinaasappel en zouthout. Een complexe wijn; zeer harmonieus.

 

Culinair: gedurende de gehele maaltijd; van gevogelte met paddestoelen, eendelever t/m de patisserie of als afsluiter van de avond na de koffie. 

Bestel dit product